Ο Δήμος Αβδήρων συμμετείχε για 1η φορά και με επιτυχία στην Πανελλαδική Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στοχεύει στην προβολή της ολοκληρωμένης εικόνας της Ελλάδας μέσω της Γαστρονομίας, του Τουρισμού & του Πολιτισμού.  Πραγματοποιήθηκε έτσι  ένα ταξίδι στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τις διάφορες μορφές εσωτερικού τουρισμού, δίνοντας την προοπτική εξαγωγών στους Έλληνες παραγωγούς & προβάλλοντας τον πολιτισμό προσεγγίζοντας αρκετές εκφάνσεις του.

Στο περίπτερο του Δήμου Αβδήρων συμμετείχαν παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αβδήρων και ειδικότερα: Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Γενισέας με το παραδοσιακό πετμέζι από ζαχαροκάλαμο, τα κρασιά του Αμπελώνα Βιολογικής Καλλιέργειας Καρακώστα, τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη, τα παραδοσιακά ζυμαρικά «Σοφίας Γεύσεις» και τα μανιτάρια «mitato mushrooms».

Η συμμετοχή μας στην έκθεση είχε στόχο να αναδειχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και προϊόντα, αλλά και γενικότερα ο Δήμος μας, αφού δόθηκε η ευκαιρία σε ξένους επισκέπτες και ντόπιους να ανακαλύψουν και να απολαύσουν  προϊόντα που παράγονται στο Δήμο Αβδήρων.

Στην Έκθεση εκ μέρους του Δήμου Αβδήρων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αβδήρων, η Δημοτική Σύμβουλος κα Παρασκευή Ρούφου και η Σύμβουλoς της Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας κα Αναστασία Αμανατίδου.

Το περίπτερο του Δήμου Αβδήρων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Δήμο μας και να γευτεί παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής μας.