Κατά το διήμερο Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 θα επισκεφθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επίσημη αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Πανεπιστημίου  PETROLEUM-GAS UNIVERSITY OF PLOIESTΙ, με το οποίο έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι.  Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Pascu Mihai COLOJA και τρεις Καθηγητές, εκ των οποίων ο Καθηγητής κ. Dragos Gabriel ZISOPOL είναι μέλος του ρουμανικού κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, με την οποία το Δ.Π.Θ. έχει επίσης ενεργή συνεργασία μέσω σχετικής συμφωνίας.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει στις 10:00  επίσκεψη στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, υποδοχή από τον  Πρύτανη –  Αναπληρωτές Πρύτανη – Κοσμήτορες και Προέδρους Τμημάτων και στις  10:30  επίσημη υποδοχή παρουσία των Μ.Μ.Ε. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη. Κατά την επίσκεψη στην Ξάνθη θα είναι παρών και ο Γενικός Πρόξενος της  Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Martin Salamon.

Την Παρασκευή η αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Πανεπιστημίου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη