Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση της Τετάρτης στην Ξάνθης αναφέρει:

Με μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία κορυφώθηκαν για σήμερα οι κινητοποιήσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτης Κούδας από την Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ και την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Βογιατζής, από την Γραμματεία Ξάνθης τους ΠΑΜΕ, εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Από τα χαράματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνέβαλαν με τη μαζική παρουσία τους στην επιτυχία της απεργίας στους μεγαλύτερους χώρους του ιδιωτικού τομέα της Θράκης (E – VALUE και συστήματα μπαταριών SUNLIGHT) και στους εργολαβικούς εργαζόμενους της Φοιτητικής Λέσχης. Μαζική συμμετοχή είχε η απεργία και σε άλλους μεγάλους χώρους του ιδιωτικού τομέα, όπως η ΣΕΚΑΠ.

Στη SUNLIGHT από νωρίς στις στάσεις οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ενημέρωναν με  ειδική ανακοίνωση για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην απεργία . Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η φραστική επίθεση σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην πύλη του εργοστασίου από συνδικαλιστή υποψήφιο με την παράταξη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Ε.Κ.Ε. (πρώην ΠΑΣΚΕ). Ακριβώς η σαπίλα  αυτού του συνδικαλισμού οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας του ΠΑΜΕ ώστε οι εργαζόμενοι απαλλαγμένοι από τα μακριά χέρια της εργοδοσίας στα σωματεία να μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Με συνέχιση της απεργιακής μάχης στους χώρους για την υπόλοιπη ημέρα και με νέο αγωνιστικό ραντεβού αύριο Πέμπτη 18 Μάη στις 19:00΄ στην Κεντρική Πλατεία απαντάμε στα μέτρα της νέας ληστείας και της κοροϊδίας