Ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης στην Ξάνθη, ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο της συμφωνίας κυβέρνησης και θεσμών για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ως προς τη συμμετοχή στην απεργία, αυτή κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στο δημόσιο τομέα και μηδαμινά στον ιδιωτικό. 

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν αρκετά σωματεία, του Νοσοκομείου, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας ενώ αυτό που ενίσχυσε τη συμμετοχή ήταν ένα ισχυρό μπλοκ από απεργούς του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ενώ υπήρχαν επίσης μπλοκ από σωματεία του ιδιωτικά του Τομέα (ΣΕΚΑΠ-Ροδόπη), του ΣΕΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και της ΛΑΕ.

Μετα τις ομιλίες του Προέδρου του ΕΚ. Άγγελου Μπεμπεκίδου και του Προέδρου του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Μπούτου, που κατηγόρησαν την κυβερνητική πλειοψηφία για την ψήφιση του νέου συμπληρωματικού μνημονίου, ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της Ξάνθης.

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ και Λαικής Αντίστασης

Η Λαϊκή Αντίσταση πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας και αυτόνομη πορεία πριν από αυτή του Εργατικού Κέντου.

Αργότερα συγκεντρώθηκε στην πλατεία το ΠΑΜΕ για τη δική του κινητοποίηση. Νωρίτερα μέλη του είχαν κάνει περιφρούρηση της απεργίας σε E-value και Sunlight ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία , επίσης, με ικανοποιητική συμμετοχή.

Κάνετε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

[envira-gallery id=”28918″]

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Μαζευτήκαμε γι΄ άλλη μια φορά όλοι οι πολίτες του νομού,  σήμερα ημέρα Τετάρτη 17 Μαίου 2017, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς  για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το σεβασμό σε εμάς, στα παιδιά μας, σε  όλους εσάς αλλά και στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  ενάντια στη μάστιγα της ανεργίας που έχει προκαλέσει  έντονες αρνητικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ για να σώσουμε την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ για την θωράκιση των δικαιωμάτων μας

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ για να αλλάξει ο συνδικαλιστικός κατήφορος που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι και πολίτες του νομού διαδηλώνουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης
  • Να παταχθεί η ακρίβεια
  • Να καθιερωθούν μισθοί αξιοπρεπούς διαβίωσης
  • Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας
  • Να διευρυνθεί η παραγωγική βάση της χώρας
  • Να σταματήσει η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι διατάξεις του εργατικού δικαίου που ξηλώνονται καθημερινά

Με εντολή της απεργιακής συγκέντρωσης

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης

Άγγελος Μπεμπεκίδης