Στην απεργία της ΕΣΗΕΜΘ συμμετέχει το xanthi2.gr και οι ειδήσεις του ενημερωτικού ιστότοπου δεν ενημερώνονται για 24 ώρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ. 

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06.00 έως την ίδια  ώρα της Τετάρτης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως
    αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.