Από το insider.

Η επίθεση Κασιδιάρη δεν με αιφνιδίασε, όπως και αρκετούς άλλους φαντάζομαι. Εδώ και καιρό λέμε ότι το επιχείρημα “είναι εκλεγμένο κόμμα άρα τους αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο” είναι λάθος και αφήνει χώρο στην εγκληματική οργάνωση να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που της προσφέρει το σύστημα. Να μην ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ πήρε την εξουσία με εκλογές. Η στάση του πολιτικού συστήματος, με λίγες εξαιρέσεις, είναι διφορούμενη και δεν δείχνει την απαραίτητη αποφασιστικότητα και καθαρότητα.

Η Χρυσή Αυγή τραβάει το σχοινί και εμείς της το αφήνουμε, αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Χρειάζεται μια στιβαρή και συντονισμένη θεσμική απάντηση από τα πολιτικά κόμματα, τα οποία καλούνται να αφήσουν τις διαφορές τους στο πλάι και να αντιδράσουν συντεταγμένα. Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι απόλυτος από όλα τα προνόμια που προσφέρει ο κοινοβουλευτισμός και κάθε φορά που βγαίνει εκτός ορίων η απάντηση πρέπει να είναι άμεση. Το έχω ξαναγράψει ότι δεν παίζεις με τους φασίστες. Ο σκοπός δεν αγιάζει ποτέ τα μέσα γιατί αυτή η επιλογή πάντα γυρνά εναντίον σου. Όσοι κάνουν συμψηφισμούς και αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας για υπόγειες διασυνδέσεις ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστών.

Το τέρας το ξεμπροστιάζεις και το αντιμετωπίζεις κατά μέτωπο, αλλιώς γίνεται πιο δυνατό. Ο ρόλος της κυβέρνησης, της όποιας κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά σημαντικός. Δεν επιτρέπεται να “παίζει” με αυτό το θέμα.

Η εικόνα της κανονικότητας που έχει καλλιεργηθεί πρέπει να αποδομηθεί με κάθε τρόπο μαζί με την εικόνα ότι οι φασίστες αδικούνται από το κακό σύστημα. Οι φασίστες δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο σε κάθε ευκαιρία και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Το πολιτικό σύστημα χειρίζεται λάθος το θέμα της Χρυσής Αυγής και πρέπει να το αναγνωρίσει και να αλλάξει τη στάση του άμεσα. Η δίκη είναι ένα πολύ καλό πεδίο για να στηθεί η άμυνα της Δημοκρατίας. Οι μάρτυρες της δίκης πρέπει να αποκτήσουν το βήμα που τους αναλογεί, είναι απαράδεκτο να μην έχει μεταδοθεί η μαρτυρία της Μάγδας Φύσσα και του Νίκου Αλιβιζάτου επί παραδείγματι ώστε να δουν όλοι τι σημαίνει: αντιμετωπίζω γενναία τον εφιάλτη.

Η επίθεση του Κασιδιάρη στη Βουλή είναι ένα από τα τελευταία καμπανάκια που θα ακούσουμε.

insider.gr