Σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής του Μεταλλίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Εταιρεία Japan Tobacco International η οποία δραστηριοποιείται και στην ευρύτερη περιοχής της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

  • Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγ. Αθανάσιο Καραμπίνη
  • Παρουσίαση του έργου της εταιρείας J T International από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών  Καθηγητή κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα
  • Ανάγνωση Ψηφίσματος και επίδοση Μεταλλίου από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της J T I στην Ελλάδα κ. Edoardo Voletti
  • Ομιλία του κ. Edoardo Voletti

Η απονομή του μεταλλίου αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι η εταιρεία Japan Tobacco International,  λειτουργώντας με τρόπο χρηστό  ως οικονομική μονάδα και παράγοντας πλούτο, ευμάρεια και ευημερία στους συμμετέχοντες και στους εργαζομένους σε αυτή, δεν περιορίζεται σε τούτο αλλά αντιλαμβανόμενη τον εαυτό της ως μέρος ενός αδιάσπαστου οικονομικού και κοινωνικού συνόλου, προβαίνει αφενός σε πράξεις υποστήριξης των συναλλασσόμενων με αυτήν στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι θεραπεύοντες την Θρακική γη αλλά και γενικότερα σε ενέργειες που προάγουν τα γράμματα και τον πολιτισμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στις 12:00 στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, στο κτίριο Διοίκησης, Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.