Τον Δήμαρχο Ξάνθης  Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα 15 Μαΐου 2017 οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Γ. Μαυρογιάννης Γ.Γραμματέας, Χ. Σμυρνιώτης Αντιπρόεδρος, Δ. Εξίογλου και Β. Αρβανιτίδης μέλη του ΔΣ).

Οι εκπρόσωποι του φορέα ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το ΙΓΜΕ, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του φορέα.

Τόνισαν ότι 200 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερο μήνα, ενώ έχουν σταματήσει όλα τα προς υλοποίηση ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα προϋπολογισμού άνω του 1.500.000€, καθώς και η ουσιαστική εμπλοκή του ΙΓΜΕ στην εκτέλεση έργων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000€.

Ο κ. Δημαρχόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Ινστιτούτο αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο, που με τις έρευνές του συμβάλει στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου (μάρμαρα, γεωθερμία, μεταλλικά ορυκτά, βιομηχανικά ορυκτά, υπόγεια νερά, κλπ.) στο Νομό μας, αλλά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Α.Μ.Θ..

Θα πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΓΜΕ, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό.