Τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης δέχεται ο Δήμος Ξάνθης και η ΔΕΥΑΞ μετά την απόρριψη διαγωνισμού από την αρμόδια αρχή λόγω “φωτογραφικών όρων”. Μετά τη σφοδρή επίθεση του Θανάση Ξυνίδη και του Μανώλη Φανουράκη στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ τη σκυτάλη παίρνει ο Νίκος Ανταμπούφης ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον Δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο όσο και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, Μαρίνο Σδρέβανο με αφορμή την αστοχία.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για την Ξάνθη” εκτιμά ως μία αρνητική εξέλιξη εκτιμά την ακύρωση του διαγωνισμού της ΔΕΥΑΞ που απορρίφθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και να εξαναγκαστεί η ίδια η δημοτική επιχείρηση σε αναδίπλωση και απόσυρσή του. Επισημαίνει, δε, τον κίνδυνο να χαθεί η συμμετοχή της επιχείρησης στο συγκεκριμένο έργο.

Φανουράκης: Υπήρχε αντίθετη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων

Την απόσυρση της προκήρυξης του διαγωνισμού δημοσιοποίησε χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» Μανώλης Φανουράκης ο οποίος υποστηρίζει ότι η διοίκηση της επιχείρησης προχώρησε κανονικά στην προκήρυξη με τους όρους που κρίθηκαν φωτογραφικοί, παρά την αντίθετη γνώμη και εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων, με αποτέλεσμα αυτή να απορριφθεί και να αποσυρθεί τελικά.