Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των λογιστών-φοροτεχνικών στο σεμινάριο που διοργάνωσε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης με τον Γιώργο Χριστόπουλο στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης. 

Θέμα του σεμιναρίου ήταν  “Φορολογικές Δηλώσεις 2017 Φορολογία Φυσικών και Νομικών Προσώπων και εισηγητής ο Γιώργος Χριστόπουλο,  Οικονομολόγος, Λογιστής Φοροτεχνικός, Εισηγητής σεμιναρίων με διδακτική και συγγραφική εμπειρία, μέλος Δ.Σ. ΠΟΦΕΕ Πρώην καθηγητής ΤΕΙ

Ικανοποίηση Χριστόπουλου- Μπατζακίδου

Την ικανοποίηση εξέφρασε ο ίδιος ο Γ. Χριστόπουλος, ο οποίος  ευχαρίστησε την Πρόεδρο της ΕΦΕΕ Ρένα Μπατζακίδου και τους λογιστές που συμμετείχαν στην Ξάνθη αλλά και την Καβάλα και Κομοτηνή, όπου αφιέρωσε ένα τριήμερο. Η συζήτηση ανέδειξε πόσο εύκολα και πόσο δύσκολα τρέχει η φορολογική περίοδος, ποια προβλήματα έχουν εντοπιστεί στις εφαρμογές και καθυστερούν την ομαλή ροή.” σημείωσε και ανέφερε ότι έχει κρατήσει επισημάνσεις λογιστών για να μεταφέρει περαιτέρω. 

Και η Πρόεδρος της ΕΦΕΕ Ρένα Μπατζακίδου σε ανάρτησή της αναφέρει: “Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο κλάδος των λογιστών φοροτεχνικών είναι σε μια κατάσταση επαναλαμβανόμενης και μόνιμης εκπαίδευσης…. Θα ήταν ευχής έργο- αν μας άκουγε κανείς από τη φορολογική διοίκηση-ηγεσία, να αποκτήσουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, απλοποιημένο χωρίς εξαιρέσεις των εξαιρέσεων, με φορολογικούς συντελεστές που να αντέχει η κοινωνία και με ανάπτυξη, η οποία έρχεται μόνο με δημιουργία παραγωγικής διαδικασίας και εξαγωγών και όχι μέσα από εστίαση και μικροεμπόριο. Άλλωστε ο *θάνατος του εμποράκου” έχει επέλθει εδώ και αρκετά χρόνια. Ευχαριστούμε δάσκαλε Γιώργο που αφιέρωσες αυτό το τριήμερο για την επιμόρφωση μας, απαντώντας σε κρίσιμες ερωτήσεις των συναδέλφων που αγωνιούν, διότι έχω ξαναπεί ότι τα νομοσχέδια και οι εγκύκλιοι είναι σαν τους “χρησμούς της Πυθίας”

Η θεματολογία αναλυτικά:

Α΄ ΜΕΡΟΣ
 Φορολογικές δηλώσεις Φυσικών προσώπων 2017 με ανασκόπηση του φορολογικού τοπίου για τις αλλαγές μέσα στο 2016.
 Πρακτικά θέματα και ανάλυση βήμα – βήμα των εντύπων και των αλλαγών στα (Ε1, Ε2, Ε3 και Ν – λειτουργία του πίνακα Κ στο Ε3) με παραδείγματα και ασκήσεις.

Β΄ ΜΕΡΟΣ
 Φορολογικές δηλώσεις Νομικών προσώπων με απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία για το φορολογικό έτος 2016 (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ, Ν.Π. Μη Κερδοσκοπικά)
 Λύση ασκήσεων πάνω στα έντυπα, και σύνταξη δήλωσης (έντυπα Ε2, Ε3, Ν και Κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης),

Γ΄ ΜΕΡΟΣ
Αναλυτική συζήτηση – Ερωτήματα για να αποκωδικοποιηθούν όλα τα «δύσκολα» των δηλώσεων, από την πρακτική πλευρά που ενδιαφέρει τους λογιστές Φοροτεχνικούς