Ένα νέο μέλος απέκτησε, ουσιαστικά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης. Μετά την προσωρινή αργία του Δ. Μπένη για το επόμενο διάστημα θα τον αναπληρώσει ο Νίκος Ανταμπούφης που είχε δηλωθεί ως αναπληρωματικός του. Έτσι αν και μικρός ο συνδυασμός του, εκπροσωπείται στο Προεδρείο και το Κέντρο Πολιτισμού και, για λίγο, και στην Ποιότητα Ζωής. Ο ίδιος, σχολιάζοντας σκωπτικά, υπενθύμισε ότι φέρνει γρουσουζιά σε όσους αναπληρώνει, θυμίζοντας ότι αναπλήρωσε ως Πρόεδρος και το Θ. Καλαϊτζή όταν είχε τεθεί σε αργία.

Αρκετός ο κόσμος στο Εργατικό Κέντρο στη συνάντηση με Νεφελούδη και αυτό μάλλον ξάφνιασε τους επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος που έμειναν έξω από την αίθουσα για να χωρέσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, που είναι οι ιδιοκτήτες των Εργατικών Κατοικιών, στους οποίους και απευθυνόταν η εκδήλωση.

Οι ρυθμίσεις πράγματι είναι πολύ ευνοϊκές για τους δικαιούχους, σε βαθμό που ήταν δικαιολογημένα δύσπιστοι (δεν συμβαίνει συχνά το κράτος να χαρίζει χρήματα). Αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί “κατόρθωμα” από την πλευρά της κυβέρνησης, εφόσον τα μέτρα ανακούφισης των ευάλωτων ομάδων είναι στον κορυφή της ατζέντας της και, αν δεν μπορούσε να τα υλοποιήσει ένα αριστερό κόμμα – που για αυτό το ψήφισαν- τότε δεν είχε άλλη ελπίδα ο κόσμος.

Μέσα στην “αναμπουμπούλα” που επικρατεί στο ΔΠΘ λάβαμε μια επιστολή του Γ. Παύλου που ισχυρίζεται ότι μετά τις εξελίξεις με την ηγεσία του Πανεπιστημίου, δικαιώνεται (!) Ασχέτως της πειθαρχικής του μεταχείρισης, η περίπτωσή του τόσο στην εμπλοκή του στα περυσινά επεισόδια, όσο και στις πρωτόγνωρες καταγγελίες για άλλα θέματα είναι τόσο σοβαρές, όσο και μακρινές από τη διαμάχη που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο και έχει άλλους πρωταγωνιστές και αντικείμενα.

Κοινώς, το γεγονός ότι υπάρχει σφοδρή κόντρα Κυβέρνησης/ΣΥΡΙΖΑ και Πρύτανη δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάρει το μέρος των φαινομενικά ισχυρών, αυτή τη στιγμή, και να δικαιωθεί για όσα του καταλογίζουν (και είναι φυσικά υπό εξέταση). Γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλές αντιμαχόμενες πλευρές στην κόντρα γύρω από το ΔΠΘ, να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις για μια σειρά από θέματα, αλλά όλες οι πλευρές φαίνεται να συμφωνούν μόνο σε ένα ζήτημα, ότι όλοι τους είναι εναντίον του.  .