Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σχετικά με την επίσκεψη του Α. Νεφελούδη, αναφέρει:

Χθες, Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, επισκέφτηκε την Ξάνθη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στον ΟΑΕΔ, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή και το προσωπικό του Οργανισμού.Ο κ. Νεφελούδης  τους ενημέρωσε πως σε περίπου ενάμιση μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία ρύθμισης των δανείων των δικαιούχων του τ.ΟΕΚ, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ζήτησε τη συνεργασία και τεχνική υποστήριξη του Οργανισμού.

Ο κ.Νεφελούδης δήλωσε πως ο ΟΑΕΔ, θα στελεχωθεί για τη στήριξη των ανέργων με εργατικούς συμβούλους και το ΣΕΠΕ(Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), με 100 εργαζόμενους πανελλαδικά, για την πάταξη της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης, με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα σωματεία εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, των Καλωδίων και των Χυτηρίων GMC, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ακούσει τα αιτήματα και τα προβλήματά τους.Ο κ. Νεφελούδης ζήτησε, όταν θα δημιουργούνται προβλήματα, το Εργατικό Κέντρο να απευθύνεται στο Υπουργείο, για τη σωστή λειτουργία της τριμερούς ( Υπουργείο, Εργαζόμενος, Εργοδότης). Σύντομα, δήλωσε, το Υπουργείο, θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτική παρουσία των εργοδοτών στην τριμερή, καθώς συνήθως δεν παρίστανται. Τέλος, υποσχέθηκε, πως θα επιδιώξει, μέσω ΟΑΕΔ, την ενίσχυση και συντήρηση του Εργατικού Κέντρου.

Το απόγευμα, ο κ. Νεφελούδης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, όπου ανακοίνωσε λύσεις και μέτρα ανακούφισης για 32.000 οικιστές που είχαν στεγαστικό πρόγραμμα στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, για σπίτια που είτε δεν έχουν πάρει το οριστικό παραχωρητήριο, είτε βρίσκονται στην διαδικασία της αποπληρωμής, είτε είναι υποθηκευμένα-περίπου 10.000 οικιστών.

Ο κ. Νεφελούδης στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των δανείων από 260 σε 340 και στις ειδικές ρυθμίσεις για τις ευάλωτες ομάδες και τις πολύτεκνες οικογένειες, προβλέποντας για τις τελευταίες μείωση και 50%, εκπτώσεις σε συζύγους που είναι σε χηρεία της τάξης του 20% .
Ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, στηλίτευσε τις προηγούμενες πρακτικές κυβερνήσεων που δέχονταν την διπλάσια τιμή φτάνοντάς στα 735 ευρώ μέση τιμή το τετραγωνικό μέτρο για το παραχωρητήριο του κάθε σπιτιού, φορτώνοντας όλες τις υπερβάσεις πάνω στους οικιστές. Τυχόν υπάρχουσες αυθαιρεσίες θα αντιμετωπιστούν με ευνοϊκούς όρους.
Η παρούσα κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κ. Νεφελούδης, επανακοστολογώντας την αξία των ακινήτων, ορίζει τη μέση τιμή στα 304,41 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Όσοι έχουν ήδη πληρώσει, θα αφαιρεθούν τα χρήματα που έχουν πληρωθεί και το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί σε 340 δόσεις.

Βασική μέριμνα της παρούσας κυβέρνησης είναι η ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά, με σημαντικές πρωτοβουλίες , όπως αυτές, που ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας για τους δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ.