Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέπτεται από χθες την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών Φορέων.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη, επισκέφτηκε αρχικά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο και Διοικητές Υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

Στη  συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του με τα Πρωτοβάθμια Προεδρεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, που επισκέφτηκε στη συνέχεια, παρουσία και των Διοικητών Υπηρεσιών της οικείας Διεύθυνσης, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη, ο οποίος παρουσίασε δράσεις που αφορούν θέματα προστασίας συνόρων και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Συνοριακό Σημείο Καστανεών, στην οριογραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων, όπου ο κ. Αρχηγός συνομίλησε με το αστυνομικό προσωπικό που εκτελούσε υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου.

Επίσης, χθες το απόγευμα, ο κ. Αρχηγός παρέστη στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ορεστιάδας, όπου απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

 «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας• εδώ, σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να απευθύνομαι για δεύτερη φορά στο Σώμα της Συνέλευσης σας, τα πέντε (5) χρόνια λειτουργίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.

Γνωρίζω πολύ καλά, σέβομαι, εκτιμώ και αναγνωρίζω τους κόπους, τις θυσίες και γενικά το έργο που επιτελείτε σ’ αυτόν τον κρίσιμο εθνικό μας χώρο• και βεβαίως τις συνθήκες υπό τις οποίες διεκπεραιώνετε την αποστολή σας.

Η παρουσία μου εδώ, πιστέψτε με, δεν έχει τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της επίσκεψης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ως προσκεκλημένου σε θεσμική διαδικασία μιας περιφερειακής Συνδικαλιστικής Ένωσης του προσωπικού. Η παρουσία μου εδώ, κοντά σας, αποδίδει έστω και μ’ αυτόν το συμβολικό τρόπο τη βούληση, την επιθυμία, την εκούσια υποχρέωση, αν θέλετε, της Ηγεσίας του Σώματος να βρεθεί δίπλα, να βρίσκεται κοντά στο συνάδελφο όχι μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων• να βρίσκεται κοντά και στο συνάδελφο της περιφέρειας, της υπαίθρου, της μεθορίου.

Η παρουσία μου λοιπόν εδώ, αυτό το σκοπό έχει: Να υπογραμμίσει τη στήριξη μου και τη στήριξη όλων των μελών της Ηγεσίας στο έργο σας, στην προσπάθεια σας, στο μόχθο σας.

Να σας διαβεβαιώσω, να διαβεβαιώσω όλο το προσωπικό του Σώματος, όλους τους συναδέλφους, από αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας, πως όλοι μαζί, όπου κι αν υπηρετούμε, είμαστε μέλη του ίδιου Οργανισμού της ίδιας οικογένειας• τις ίδιες δυσκολίες βιώνουμε όλοι, τις ίδιες αγωνίες έχουμε, τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούμε.