Το καλοκαίρι έρχεται και οι παραλίες αρχίζουν να γεμίζουν με κόσμο. Ήδη τα αιτήματα φτάνουν στα ΜΜΕ έχουν να κάνουν με το wifi και τις υποδομές υγιεινής (που στις οργανωμένες πλαζ τουλάχιστον αντιμετωπίζεται) αλλά κάποιοι το ζητάνε και στις πιο ήσυχες. Όσο για τα κουνούπια, οι ψεκασμοί ξεκίνησαν, και οι ιδιοκτήτες εξοχικών και οι επισκέπτες αναμένουν τα αποτελέσματα.

Για να μείνουμε σε παραλιακό Δήμο, στα Άβδηρα συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση διαφωνούν για τις συνθήκες που ευνόησαν τη νέα επένδυση της Νέας Κεσσάνης. Το σημαντικό πάντως είναι ότι έγινε όπως έγιναν και άλλα θετικά, με πιο σημαντική την παραχώρηση των Λουτρών της Ποταμιάς. Και είναι από τις θετικές ειδήσεις που βασίζονται στην επωφελή συνεργασία αυτοδιοίκησης, βουλευτών και κεντρικής κυβέρνησης, χωρίς παλιομοδίτικες και κακόηχες “διαφημίσεις”

Και είναι ίσως αξιοπρόσεκτη η στάση της παράταξης Καλιαμπάκα στην κατεύθυνση της προώθησης των θεμάτων στην κυβέρνηση, καθώς ο επικεφαλής της αριστερής παράταξης στο Δήμο έχει δηλώσει εξαρχής ότι δεν βρίσκεται στο Δήμο για να κάνει μικροπολιτική αλλά για να συμβάλλει σε 2-3 άξονες που θεωρεί διέξοδο του Δήμου, όποια και αν είναι η Διοίκηση. Και φαίνεται πως είχε θετική συνεισφορά στις πρόσφατες εξελίξεις.

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου EHF στο Χαντμπολ αγωνίστηκε ο Ξανθιώτης Ανδρέας Μπέτμαν την Κυριακή μεταξύ της Γερμανικής Βitigheim και της ρωσικής Rostov Don (κατά σύμπτωση ομάδας του Ιβάν Σαββίδη !).  Μια ακόμη κορυφαία διάκριση για τον ξανθιώτη ρέφερυ μαζί με τον συνάδελφό του Μιχάλη Τζαφερόπουλο από τη Βέροια, από τις σπάνιες σε όλα τα αθλήματα αυτή την εποχή.

Βέβαια, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, δεν έτυχε της ανάλογης προβολής για τον προφανή λόγο ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχουν ούτε συμφέροντα που να εξυπηρετούνται από την ανέλιξη ενός διαιτητή, ούτε κυκλώματα για να τον προωθήσουν. (πολύ περισσότερο όταν το ελληνικό χαντμπολ διεθνώς έχει χάσει το όποιο πρεστίζ είχε στο παρελθόν και αυτό δίνει μεγαλύτερη σημασία στη διάκριση). Αντίθετα, είναι αλήθεια ότι καθημερινά δεχόμαστε σωρεία δελτίων τύπου για επιτυχίες και “επιτυχίες” σε βαθμό που συχνά εκνευρίζουν για την αυτοπροβολή κάποιων.