Απορρίφθηκε την Τρίτη από το Πρωτοδικείο Ξάνθης, η νέα αίτηση προσωρινής διαταγής που υπέβαλαν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης.

Στη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων οι εργαζόμενοι κατέθεσαν νέα αίτηση μερικής καταβολής δεδουλευμένων (η προηγούμεη είχε απορριφθεί)  και μετά και τη δεύτερη απόρριψη θα περιμένουν 1-2 μήνες για την απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει.

Όπως είναι γνωστό σε αρκετούς Δήμους της χώρας και παρά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης οι κατά τόπους Επίτροποι του Ελεγχτικού συνεδρίου δεν εγκρίνουν τις πληρωμές των συμβασιούχων, οι συμβάσεις των οποίων έχουν παραταθεί μέχρι τις 31-12-2017

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση μετά από αρκετούς μήνες χωρίς πληρωμή. Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση ρύθμισε νομοθετικά το ζήτημα όμως το πρόβλημα παραμένει.

Όπως σημειώνει, επείγει, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δώσει λύση στο θέμα και να μην παρατηρείται διαφορετική μεταχείριση από νομό σε νομό και διόγκωση του προβλήματος για τους συμβασιούχους.