Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία και των τριών βουλευτών της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που σηματοδοτείται από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων και την είσοδο στο Βερολίνο και την ήττα του ναζισμού. 

Η λιτή εκδήλωση εορτασμού Εθνικών Αγώνων και Αντίστασης κατά του φασισμού και της Αντίστασης πραγματοποιήθηκε στο Ηρώωο της Πόλης ενώ είχε προηγηθεί Θεία Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό. Παρέστησαν οι Βουλευτές Χ. Ζεϊμπέκ, Σ. Γιαννακίδης, Γ. Στογιαννίδης, ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Νίκος Εφραιμίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ι. Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της περιοχής.

Στις δηλώσεις τους οι παριστάμενοι υπενθύμισαν τη σημασία της νίκης των συμμαχικών δυνάμεων στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απάναντνι στο ναζισμό και το φασισμό και το ρόλο που διαδραμάτισε στη συνέχεια για την οικοδόμηση ειρήνης και ευημερίας στη μεταπολιτευτική Ευρώπη.