Αναδημοσιεύσαμε την Κυριακή ένα άρθρο του ιστορικού του ΥΠΠΟ Στάθη Γκότση για την υπόθεση του “Διαζώματος” και τον προβληματισμό που αρχίζει να αναπτύσσεται σε επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο για το ρόλο της ομάδας του Σ. Μπένου σε σχέση με τα αρχαία Θέατρα και την εμπλοκή σε διάφορες κοινωνίες και διαπιστώσαμε ότι υπήρξε σημαντική αλληλεπίδραση.

Χωρίς, φυσικά, αφορισμούς και απλουστεύσεις, είναι μάλλον η κατάλληλη συγκυρία να αναδειχτεί και δημοσιογραφικά τι φέρνει και τι παίρνει αυτή η οργάνωση και να αναζητήσουμε νηφάλια τις απόψεις των πολιτικών, των αυτοδιοικητικών, των αρχαιολόγων, του Υπ.Πο. και της ίδιας της οργάνωσης για τον τρόπο που ένας ιδιωτικός φορέας συμπλέκεται με το δημόσιο και, ιδιαίτερα, με τον πολύ ευαίσθητο κλάδο της αρχαιολογίας.

Μια ασυνήθιστη συνάντηση διαφόρων παραγόντων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης. Ο όρος “ασυνήθιστη” δεν φορτίζεται θετικά ή αρνητικά αλλά απλώς σημαίνει ότι υπάρχει μια αρχική κινητοποίηση που ίσως συναντηθεί κάποια στιγμή και με το δημοσιογραφικό και ευρύτερα κοινωνικό ενδιαφέρον.

Στις 6 Μαΐου συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τις εκλογές του 2012, που έφεραν στη Βουλή τον Χ. Ζεϊμπέκ. Το πρωί εκείνης της μέρας, ακόμη και όσοι ήταν υποψιασμένοι για το αποτέλεσμα των εκλογών, που κατεδάφισαν μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν τις κοσμογονικές αλλαγές που θα ακολουθούσαν πανελλαδικά αλλά και τοπικά.  Το θετικό ή το αρνητικό πρόσημο θα το ορίσει με ασφάλεια το μέλλον.