Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης, όπως πληροφορεί Δελτίο Τύπου,πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 06.05.2017 με τον Πρόεδρο της Σ.Ε.Κ.Ε κ. Παναγιώτη Ταρενίδη, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.) κ. Γιάννη Βίζυκα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Πανάρετο και το μέλος Δ.Σ. κα. Μαρία Μαντζουράνη. Στην συνάντηση συμμετείχε και η ειδική συνεργάτης του Επιμελητηρίου κ. Ανθή Παναγιώτου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί το Επιμελητήριο Ξάνθης με στόχο την δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων φορέων το οποίο θα αναδείξει την συμβολή της καλλιέργειας, επεξεργασίας και εμπορίας καπνού στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών από τον Έβρο μέχρι και τις Σέρρες.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι τρόποι ανάπτυξης των δικτύων “Οι δρόμοι του Μπασμά” καθώς και του προγράμματος και δικτύου “Οι δρόμοι του Καπνού” τόσο εντός όσο και εκτός Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Επίσης έγινε ενημέρωση για το εργαστήριο δημιουργίας καλλιτεχνικών δειγμάτων