Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) διοργανώνουν το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο θεματικό πάρκο Λιμνίο, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ενημερωτική, ψυχαγωγική, αλλά και εκπαιδευτική δράση με παιχνίδια που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης.

Τα παιδιά διασκεδάζοντας μαθαίνουν ποια υλικά ανακυκλώνονται, αλλά και εκπαιδεύονται για σωστή συμμετοχή στην διαδικασία της ανακύκλωσης. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους έτσι ώστε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής.

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Δήμου μας, της ΔΙΑΑΜΑΘ και της ΕΕΑΑ σύμφωνα με την οποία η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού δημιουργεί ολοένα και πιο ευσυνείδητους πολίτες που μαθαίνουν για την ανακύκλωση συσκευασιών, την «αγκαλιάζουν» και την εντάσσουν με αποτελεσματικό τρόπο στην καθημερινότητά τους.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 13.00 το μεσημέρι.