Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης αναφέρει:

Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης καταγγέλλει τη χρυσαυγίτικη επίθεση στην εκπαιδευτικό και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Δήμητρα Σαραντίδου.

Σε μια κίνηση στοχοποίησής της, τις μέρες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στη Γενισέα, όπου εργάζεται, μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης άφησαν τα βρωμερά τους φυλλάδια στο αυτοκίνητό της.

Η Γενισέα είναι το χωριό του Χρ. Καπαγερίδη, αρχηγού των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και οργανωτή των δολοφονικών επιθέσεων σε αγωνιστές της αριστεράς, φοιτητές και μέλη της μειονότητας τη διετία 2012-2013 στην Ξάνθη με ορμητήρια τα γραφεία τους.

Είναι γνωστό το μίσος των νεοναζί απέναντι σε όσους αγωνίζονται. Δεν ξεχνάμε ότι κάτω από τις εντολές του Λαγού και του Μιχαλολιάκου, τα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαν επιτεθεί δολοφονικά σε εργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Δεν έχουμε τελειώσει με τη φασιστική απειλή. Αυτές τις μέρες μηχανοκίνητα τάγματα φασιστών χτυπούν πρόσφυγες στη Λέρο. Σε όλη την Ευρώπη, οι φασίστες, με πρώτη τη Λεπέν, επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις πολιτικές της ΕΕ-φρούριο. Θέλουν να στρέψουν την οργή για τα ατέλειωτα μνημόνια στους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχειας.

Γι’ αυτό χρειάζεται μαζί με τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τη νεολαία, τη μειονότητα, τους πρόσφυγες, τις κοινότητες μεταναστών να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό κίνημα για να απομονώσουμε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά και για να στείλουμε τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στη φυλακή για πάντα. Παράλληλα, να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης που παλεύει για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για άσυλο και στέγη-όχι απελάσεις, για ανοιχτά σύνορα, πόλεις, σχολεία, νοσοκομεία σε πρόσφυγες και μετανάστες.