Aπάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης Τσολακίδης για την επένδυση του ομίλου Ευθυμιάδη δίνει με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή των Αβδήρων. 

Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Τσολακίδη σχετικά με την επένδυση της ΑΓΚΡΙΤΕΞ στην Ποταμιά  και την συμβολή του ιδίου και της παράταξης του στην παραχώρηση του γεωθερμικού πεδίου της Ν. Κεσσάνης στην εταιρία ΑΓΚΡΙΤΕΞ του κ. Ευθυμιάδη.

Συγκεκριμένα  το ΜΟΝΟ που αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 112/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι η παράταξη του κ. Τσολακίδη αποφάσισε στην συναίνεση παραχώρησης κοινόχρηστης έκτασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην εταιρία του κ. Ευθυμιάδη και στην εξαίρεση της παραχώρησης των 15.000 τ.μ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ έκτασης, τα οποία όμως ήταν απαραίτητα και βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η επένδυση με σκοπό την εγκατάσταση σύγχρονης θερμοκηπιακής μονάδος η οποία θα αξιοποιεί την γεωθερμική ενέργεια.

Η σημερινή διοίκηση είναι αυτή η οποία προχώρησε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 10/2015 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αβδήρων (Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ.), μετά από αίτημα της εταιρίας ΑΓΚΡΙΤΕΞ Ενεργειακή Α.Ε. αποφάσισε να παρέχει την σύμφωνη γνώμη για την εκμίσθωση της Δημοτικής έκτασης των 15.000τ.μ. του αγροκτήματος Ποταμιάς του Δήμου μας.

Συνεπώς η απόφαση που λήφθηκε το 2012 ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στη μη υλοποίηση  της συγκεκριμένης επένδυσης, ενώ η απόφαση  που λάβαμε το 2015 είναι αυτή που θα οδηγήσει στην μελλοντική εκμίσθωση της απαιτούμενης έκτασης των 15.000τ.μ και των κοινόχρηστων εκτάσεων και στην ολοκλήρωση των ενεργειών, ώστε να επιτευχθεί η επένδυση της εταιρίας ΑΓΚΡΙΤΕΞ στην περιοχή της Ποταμιάς του Δήμου Αβδήρων.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσολακίδη ότι η παράταξη του είναι υπέρμαχη της ανάπτυξης του Δήμου μας και στηρίζει σχετικές πρωτοβουλίες θα του υπενθυμίσουμε ότι τα 3,5 χρόνια της θητείας  του ως Δήμαρχος κατάφερε:

  1. Να μην έχει ολοκληρώσει την αναγνώριση του φυσικού πόρου ΄΄νερό πηγής Ποταμιάς” του Δήμου Αβδήρων ως Ιαματικού και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των λουτρών.
  2. Να μην έχει λειτουργήσει το κάμπινγκ του Μυρωδάτου.
  3. Να μην έχει λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Αβδήρων.
  4. Να μην έχει πραγματοποιηθεί καμία επένδυση στο γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης.
  5. Να μην έχει προχωρήσει καμία επένδυση στην παραλιακή ζώνη του Δήμου από Έλληνες και ξένους ιδιώτες
  6. Να μην έχει εγκριθεί το Τοπικό Ρυμοτομικό για να προχωρήσει η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου και του  Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).

 Αντίθετα η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε να προχωρήσει αρκετά και να ολοκληρώσει μέρος των ανωτέρω, έστω και με αργούς ρυθμούς, επιλύοντας χρόνια ζητήματα, τα οποία σε συνδυασμό με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Αβδήρων με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης ” Προτάσεις και δράσεις βιώσιμης οικοτουριστικής ανάπτυξης και πολιτιστικής ανάδειξης της περιοχής του Δήμου Αβδήρων από την επιστημονική ομάδα της Έδρας UNESCO Con-E-Ect ”, θα οδηγήσει τον τόπο σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης και όχι εικονικής – θεωρητικής όπως οραματίζεται ο κ. Τσολακίδης.

  Έτσι αντιλαμβάνεται και προχωράει την Ανάπτυξη της περιοχής η νέα Δημοτική Αρχή κ. Τσολακίδη, ώστε να υλοποιήσει μέχρι το τέλος της θητείας της όλα τα παραπάνω που εσείς δεν καταφέρατε να ολοκληρώσετε.

Συνημμένα: Η υπ’ αριθμ.:10/2015 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αβδήρων (Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ.)