Στην Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας την περίοδο 1997-2014 συμμετέχει ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης ενώ οι εργασίες της ξεκίνησαν την Τετάρτη.  

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης έκανε γνωστό από την πρώτη συνεδρίαση ότι η Επιτροπή προσανατολίζεται σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών προσώπων για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014. Η Επιτροπή αποφάσισε με εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές-μέλη της να μη λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της – κάτι που ήδη ισχύει για την Προκαταρκτική Επιτροπή κατά του Γιάννου Παπαντωνίου.

Οι εργασίες της Εξεταστικής θα ξεκινήσουν από το σκάνδαλο της ιδιωτικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν, ενώ, το θέμα της «εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης» θα εξεταστεί μετά τις καταγγελίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Θα εξεταστεί «κάθε πράξη που προκάλεσε άμεσα ή έμμεσα ζημία στο δημόσιο», υπογράμμισε ο Αντ. Μπαλωμενάκης επισημαίνοντας ότι κάθε μάρτυρας θα καλείται για ένα συγκεκριμένο θέμα και θα υπάρχει δυνατότητα επανάκλησής του.

Η λίστα των μαρτύρων θα καταρτιστεί τη Δευτέρα, όμως ήδη ο πρ. υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε να καταθέσει πρώτος. Στους μάρτυρες θα είναι και ο πρ. υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος