Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Τσολακίδη αναφέρεται στην πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης του Δημοσίου με τον όμιλο Ευθυμιάδη για την επένδυση στο γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης.

 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι προχωράει η επένδυση της «ΑΓΡΙΤΕΞ» στην περιοχή της Ποταμιάς του Δήμου Αβδήρων με βάση την γεωθερμία.

     Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι :

  1. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012 για την παραχώρηση έκτασης στον επενδυτή , στην οποία πρέπει να σημειώσουμε με κεφαλαία γράμματα ότι μειοψήφισε ο κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος με προσχηματική δικαιολογία.
  2. Η ημερίδα που διοργανώθηκε τότε από το Δήμο για την χρήση της γεωθερμίας

έβαλαν τα θεμέλια για μια επένδυση που πιστεύουμε ότι θα ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Ν. Κεσσάνης. Θέλω ακόμη να επισημάνω ότι υπάρχει διαθέσιμο γεωθερμικό ρευστό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες παρόμοιες επενδύσεις , τις οποίες έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε.

      Η παράταξή μας πιστή στο δόγμα της ανάπτυξης θα σταθεί αταλάντευτη και θα στηρίξει πρωτοβουλίες , που μπορεί να προέρχονται είτε από δημόσιους είτε από ιδιωτικούς φορείς.