Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Διευθυντής Παναγιώτης Κουτάκης, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σε άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση του φεστιβάλ Ξάνθη Πόλις Ονείρων:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας, όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» και με αυτή τη συμμετοχή τους απέδειξαν πόσα μπορεί να πετύχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων μέσα σε περιβάλλον σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης.

Το φετινό φεστιβάλ πέτυχε κυρίως για ένα πολύ απλό λόγο.Φεύγοντας όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου.

Θα θέλαμε λοιπόν σαν Μουσικό Σχολείο Ξάνθης να ευχαριστήσουμε τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν και να ευχηθούμε, ειδικά στους τελειόφοιτους του Λυκείου, κάθε επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συνοδούς καθηγητές των Μουσικών Σχολείων για το υψηλό επίπεδο των μουσικών σχημάτων τους, καθώς και για την συνεργασία τους όταν εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα.

Το «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» στηρίχτηκε από τη γέννηση του στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών που το αγκάλιασαν και το εκτόξευσαν  σ’αυτό που είναι σήμερα. Η ευγνωμοσύνη των παιδιών που αποχαιρετήσαμε το βράδυ του Σαββάτου είναι το δικό τους παράσημο.

Το πνεύμα του Φεστιβάλ ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την ένθερμη ανταπόκριση των καλλιτεχνών που το στήριξαν. Ευχαριστούμε

– το Δήμο Μούτση που μας τίμησε με την παρουσία του

-το Νίκο Κυπουργό για την εκπληκτική δουλειά του στην ορχήστρα

-την Εριφύλλη Δαμιανού για την καθηλωτική της χορωδία

-τον Νίκο Τουλιάτο, τον Σιμόνε Μονγκέλι και την Κική Τσακιρίδου που μετέδωσαν την τρομερή τους ενέργεια στο σύνολο κρουστών.

-την Ασπασία Στρατηγού, τον Βασίλη Προδρόμου και τον Δημήτρη Σϊντο που μάγεψαν στην εναρκτήρια συναυλία του σχολείου μας.

-τον Γιώργο Τσάμπρα που μας στηρίζει χρόνια και πίστεψε στο θεσμό από την πρώτη στιγμή.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε όλους τους συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, αλλά κυρίως το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, στα πρόσωπα του Πασχάλη Λύρατζη και της Αριστέας Αλατά, για την πολύ καλή συνεργασία και κατανόηση.