Σε δελτίο τύπου για την Εργατική Πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τριήμερο εκδηλώσεων της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ, για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τη συμμετοχή του συνδικαλιστή του σωματείου μετάλλου Τουρκίας Mustafa Tozkoparan.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, η οποία ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά. Στην συνέχεια ψηφίστηκε από την συγκέντρωση ένα κείμενο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Ζούρα. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Γιάννη Βουζαρά, μέλος της γραμματείας Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ. Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και μέλος της γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ, ενώ ακολουθήσε χαιρετισμός από τον Mustafa Tozkoparan από το σωματείο μετάλλου Τουρκίας. Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε η κοινή διακήρυξη σωματείων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Ξάνθης, η οποία πέρασε μπροστά από το στρατόπεδο Αποστολίδη και απαίτησε την πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, φωνάζοντας «οι φαντάροι είναι του Λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά». Η πορεία έληξε στο μνημείο του καπνεργάτη, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε και η κατάθεση γαρυφάλλων από τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ, εκ’ μέρους του ΚΚΕ, την Μαρία Χριστοδουλέα εκ’ μέρους της ΚΝΕ, την Γιώτα Ρόιδου εκ’ μέρους του ΠΑΜΕ, τον Mustafa Tozkoparan εκ’ μέρους του σωματείου μετάλλου Τουρκίας, τον Βαγγέλη Βακιρτζή εκ’ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, τον Κώστα Ξυπόλητο εκ’ μέρους του ΜΑΣ, την Σουζάνα Νεοφυτίδου εκ’ μέρους της Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ) και τον Μπάμπη Φωτιάδη εκ’ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.