Στο Εργατικό Κέντρο ήταν το επίκεντρο του φετινού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καθώς και άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, οι Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν μετά τις 10 για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς με το βλέμμα στο παρελθόν και τους αγώνες του εργατικού κινήματος στην Ξάνθη, στη χώρα και σε όλο τον κόσμο αλλά και στο παρόν με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τα μνημόνια.

Μετά τις σύντομες ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση των λουλουδιών στο μνημείο του καπνεργάτη. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Χ. Ζειμπέκ και  Σ. Γιαννακίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Κ. Αλατζά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ανταμπούφης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ κ. Κεχαγιά, ο πρώην Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χ. Ευστρατίου, συνδικαλιστές και απλοί πολίτες.

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε συναυλία και συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης με αντίστοιχη συμμετοχή.

Την ίδια ώρα η Λαϊκή Αντίσταση είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στο κάτω μέρος της Πλατείας Ελευθερίας από όπου ξεκίνησε τη δική της αυτόνομη πορεία.

Κάνετε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

[envira-gallery id=”27932″]