Με την καθιερωμένη συναυλία της μεγάλης ορχήστρας και της χορωδίας όλων των σχολείων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία το Φεστιβάλ Ξάνθη Πόλις Ονείρων για το 2017. 

Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, η  ορχήστρα των εκατοντάδων νεαρών μουσικών και η αντίστοιχη χορωδία υπό τη διδασκαλία της Εριφύλης Δαμιανού παρουσίασαν το “Μάνου μου Ελλάς” των Ν. Γκάτσου-Σ. Ξαρχάκου, “Καραγκιόζης” του Δ. Σαββόπουλου, “Σ΄αυτή τη γειτονιά” των Μ. Θεοδωράκη-Μ. Ελευθερίου και, την καθιερωμένη “Μαγική Πόλη” του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, που έχει μετατραπεί στον “ύμνο” του φεστιβάλ στη γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη.

Την παράσταση άνοιξε παράσταση κρουστών υπό τη μουσική διδασκαλία του Νίκου Τουλιάτου. Το κοινό από την Ξάνθη και την υπόλοιπη Ελλάδα χάρισε το απλόχερο χειροκρότημά του για την εντυπωσιακή εμφάνιση μιας πολυάριθμης ορχήστρας που φτιάχνεται μόλις σε τρεις μέρες και με ελάχιστες πρόβες.

Όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη την επόμενη χρονιά. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το πάρτυ στο hotel elisso.

Kάνετε κλικ στις φωτο για μεγέθυνση

[envira-gallery id=”27809″]

 

Ξάνθη Πόλις Ονείρων (λήξη)

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ξάνθης στις Σάββατο, 29 Απριλίου 2017