Διεκόπη η περιοδεία της Έλενας Κουντουρά στην ΑΜΘ και το υπόλοιπο πρόγραμμα για την Παρασκευή ματαιώνεται λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Η περιοδεία του Νίκου Παππά ολοκληρώθηκε στον Έβρο και τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρούν για την Αθήνα για τον ίδιο λόγο. 

Η ονομαστική ψηφοφορία προκαλεί ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς φαίνεται ότι ρυθμίζεται το θέμα του υπέρογκου προστίμου της ΣΕΚΑΠ που έρχεται από το 2008, όταν ο έλεγχός της ανήκε, κυρίως, στην ΑΤΕ. Την ένταση προκαλούν κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ το αίτημα για ονομαστική ψηψοφορία προέρχεται και από το ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα φαίνεται πως είναι πιο σύνθετο από αυτό που φαίνεται. Τόσο για την κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επί των ημερών των οποίων αποκρατικοποιήθηκε η πρώην συνεταιριστική εταιρία και πέρασε στον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη, δεν υπάρχει άπρο ή μαύρο για την υπόθεση. Ενδεχομένως, να έχουμε διαφοροποιήσεις σε πολλές πλευρές που δεν μπορούν να συνταχθούν υποχρεωτικά υπέρ ή κατά της τροπολογίας, όχι λόγω σκοπιμοτήτων αλλά λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ίσως πάντως είναι και μια καλή αφορμή να βρει την απαιτούμενη δημοσιότητα και το κατεξοχήν αντικείμενο του Νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρήσεων, στο οποίο οι επιτελείς της κυβέρνησης φέρεται να δίνουν μεγάλη βαρύτητα ενώ, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο, αυτοί που αντέδρασαν αρχικά, να μην γνώριζαν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης.

Μια συμπολίτισσα έχασε την προσωπική της μάχη και βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Ξάνθη. Ο αδερφός της ήταν αυτός που είχε τη δυσάρεστη υποχρέωση να αναζητήσει και να βρει την 51χρονη στο σπίτι της αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η άτυχη γυναίκα είχε εμπλακεί στο ατύχημα με την παράσυρση εργαζομένων που περίμεναν το λεωφορείο στη στάση πριν από λίγο καιρό.