Ένα τρισδιάστατο ομοίωμα παλαιστή κατασκεύασε ο ξανθιώτης καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και επιστημονικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης Γιάννης  Μπάρμπας, το οποίο μάλιστα πρόκειται σύντομα να παρουσιαστεί σε διεθνές συνέδριο λαμβάνοντας την έγκριση για την περαιτέρω ανάπτυξή του αλλά και χρήση του παγκοσμίως.

Το ομοίωμα αυτό, ο ακριβής τίτλος του οποίου είναι “3D DUTH Wrestling Dummy” εκτιμάται ότι θα μπορέσει να αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο προπόνησης για τους αθλητές πάλης, καθώς θα τους επιτρέπει να προπονηθούν σε πραγματικές συνθήκες αγώνα, με τη μέγιστη ταχύτητα και επαφή, βελτιώνοντας τόσο τη δύναμη, την ταχύτητα, αλλά και την τεχνική τους, δίχως όμως τον κίνδυνο του τραυματισμού.

Συγκεκριμένα, χάρη στο συγκεκριμένο τρισδιάστατο ομοίωμα οι αθλητές θα μπορούν να εξασκούνται στις προπονήσεις τους επάνω σε λαβές στο αντίπαλο σώμα, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι το ομοίωμα, ενώ αφενός δεν θα κινδυνεύει το ομοίωμα να τραυματιστεί αλλά ούτε και ο κάθε αθλητής. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτόν παρέχεται ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αποθεραπεία από κάποιον τραυματισμό.

Περισσότερα στο Thrakisports.gr