Τη διαπίστωση ότι η τουριστική κίνηση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει αυξηθεί την τελευται διετία έκανε από την Αλεξανδρουπολη η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του reportal.gr

Η κα Κουντουρά βρίσκεται στον Έβρο με αφορμή το 1ο διεθνες workshop της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Δρόμοι του Μεταξιου». Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διασύνδεση των χωρων-σταθμών του πάλαι ποτέ Δρόμου του Μεταξιου από την Άπω Ανατολή μέχρι τη Δυτική Ευρώπη, όμως ο Τουρισμός στο διεθνές στερέωμα αντιμετωπίζεται πλέον υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας και της ανταποδοτικότητας στις τοπικές κοινωνίες, είτε με τη στήριξη των τοπικών οικονομιών είτε με την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το 2017, είπε η κα θα Κουντουρά, οι προκρατησεις είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι ενώ κατά την άποψη της η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έχει επιτευχθεί. Ειδικά για την ΑΜΘ, η Υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι πληροί τις προδιαγραφές για προσέλκυση τουρισμού 365 μέρες το χρόνο.

Στο Συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αν Μακεδονίας Θράκης Χρηστος Μετιος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης παρουσίασε το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας από την Καβάλα μέχρι τον Έβρο.

Στο workshop παρευρίσκεται και εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, υπό την αιγίδα του οποίου τέλει όλη η διοργάνωση.

Η περιοδεία της Ε. Κουντουρά συνεχίζεται με επισκέψεις σε Θάσο και Κεραμωτή την Πέμπτη , δείπνο με τη Δήμαρχο Καβάλας, ενώ το πρόγραμμα της Παρασκευής ματαιώθηκε λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

reportal.gr