Ιδιαίτερα εγκάρδιο το κλίμα στη συνάντηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του τοπικού συμβουλίου της Σταυρούπολης με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στο δημοτικό κατάστημα του οικισμού. Δεν είναι και πολύ συχνές οι επισκέψεις Υπουργών σε τόσο απομακρυσμένες περιοχές, πολύ περισσότερο εκτός προεκλογικής περιόδου, αλλά το θέμα της επίσκεψης είχε απόλυτη συνάφεια με την ορεινή περιοχή.

Το καλό κλίμα φάνηκε και στις δηλώσεις που ακολούθησαν ενώ ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι το βράδυ πριν την επίσκεψη του Υπουργού για την έναρξη του δορυφορικού προγράμματος, σταμάτησε η μετάδοση του επίγειου σήματος της Digea. (που διανέμει με δικά του έξοδα ο Δήμος στον οικισμό).

Τόσο στη Σταυρούπολη όσο και στον Εχίνο οι κάτοικοι ζήτησαν να επιλυθεί το πρόβλημα με τη λήψη περιφερειακών σταθμών και, ιδιαίτερα, με το Κανάλι 6. Οι συνεργάτες του και οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είχαν κάνει σχετική προετοιμασία, αν κρίνει κανείς από τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός και την πληροφόρηση που είχε για τα τοπικά.

Την ύπαρξη προσώπου που εμφανίστηκε απρόσκλητο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν στελέχη της Νομαρχιακής λίγο μετά την έλευση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά. Δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και φρόντισαν να απομακρυνθεί, ευγενικά μεν, άμεσα δε. Πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής και προφανώς απέχει πολύ από τις πολιτικές θέσεις του κόμματος.

Η σύσκεψη εξάλλου ήταν αμιγώς κομματική και μετά τις φωτογραφίες αποχώρησαν και τα ΜΜΕ προκειμένου να συζητήσουν τα μέλη της Νομαρχιακής με τον Υπουργό και τους συνεργάτες του. Όχι μόνο για θέματα της αρμοδιότητά του αλλά κυρίως για θέματα καθημερινότητας και κυβερνητικού έργου συνολικά.