Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στελεχών των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, την Δευτέρα 24 Απριλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος και Γενική Γραμματέας των G. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη, ο σκηνοθέτης, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας, Ιωάννης Σμαραγδής, η Φιλόλογος και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Κατερίνα Νίκου, καθώς και ο Αν. Διεθνών Σχέσεων Αναστάσιος Θεοδωρακέας. Εκ μέρους της Προεδρίας παρέστησαν ο Πρέσβης, Αντώνης Σγουρόπουλος και ο Καθ. και επιστημονικός σύμβουλος της Προεδρίας, Παναγιώτης Κριμπάς.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τους εκπροσώπους των Βραβείων για το έργο του Ιδρύματος, τις βραβεύσεις σπουδαίων Ελλήνων, καθώς και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού παγκοσμίως. Οι εκπρόσωποι των Βραβείων ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τους στόχους των Βραβείων, ενώ η Γ.Γ. Βίκυ Μπαφατάκη αναφέρθηκε στις μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες, η οποία επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο Sciacca στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

O κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο των Βραβείων, ενώ η ετήσια τελετή των Sciacca θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.