• Από τη Σταυρούπολη ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θράκη ο Υπουργός Νίκος Παππάς, όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία που αφορά στα τηλεοπτικά κανάλια και είχε συνεργασία με τον Υπουργό.
  • Αργότερα συνάντησε και τους κτηνοτρόφους της περιοχής για το γνωστό ζήτημα που αντιμετωπίζουν.
  • Νωρίτερα είχε περάσει από το Δ’ Σώμα Στρατού όπου συνάντησε τον Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά ενώ ακολούθησε η επίσκεψη στο Δημαρχείο της Μύκης όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καπζά Τζεμήλ.
  • Στον Εχίνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους κατοίκους, με τη συνοδεία διαρκώς, των τριών βουλευτών του κόμματος Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδη, Στογιαννίδη. Εκεί υπήρξαν διάφοροι κάτοικοι που επεσήμαναν στον Υπουργό ότι για πρώτη φορά είδαν Υπουργό εκτός προεκλογικής περιόδου καθώς και ότι όποιος κάθεται στο συγκεκριμένο καφενείο, στη συνέχεια γίνεται Πρωθυπουργός. Ο Ν. Παππάς αντιπαρήλθε λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός του ζήτησε να βρεθεί στην περιοχή και να ρωτήσει αν οι κάτοικοι είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση και τους βουλευτές.
  • Οι κάτοικοι του εξέθεσαν μια σειρά από προβλήματα (απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί, δασικοί χάρτες, γλώσσα στήριξης στα νηπιαγωγεία κα) που αντιμετωπίζουν  ενώ ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη και ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα γίνονται βήματα στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας.
  • Από την πλευρά του ο Υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την τηλεοπτική πρόσβαση στους ελληνικούς σταθμούς και οι κάτοικοι ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα ώστε να παρακολουθούν και το Κανάλι 6 με το Ν. Παππά να απαντά ότι με βάση την πληροφόρηση που έχει, το Κανάλι 6 θα “ανέβει” σύντομα στο δορυφόρο.
  • Ο Δήμαρχος Καπζά Τζεμήλ τόνισε ότι από την Παρασκευή οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για το πρόγραμμα ενώ ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ευχαρίστησε για την επίσκεψη και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο Υπουργός είναι νεαρός.
  • Αμέσως μετά το καφενείο, ο Υπουργός επισκέφθηκε το ΤΕ Εχίνου ενώ παραχώρησε συνέντευξη, ζωντανά στην ΕΡΤ1. Μάλιστα την ώρα της συνέντευξης δίπλα από το Ηρώο, όπου έγινε η σύνδεση πέρασε ένα κοπάδι με μουλάρια, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο.
  • Ο Υπουργός κατέληξε στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε σύσκεψη με τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τους βουλευτές, παρουσία των συνεργατών του.
  • Καθώς το πρόγραμμα ήταν αρκετά πιεσμένο και συνέχισε στη Ροδόπη, ο Υπουργός ζήτησε να παραλειφθεί το γεύμα και συνέφαγε με τα μέλη της Νομαρχιακής και τους συνεργάτες του, με παραγγελία που φρόντισε η Νομαρχιακή από τοπικό ταχυφαγείο.
  • Στο Νομό Ροδόπης ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε την Οργάνη και συζήτησε με τους κατοίκους στο καφενείο του χωριού (που λειτουργεί και ως ταχυδρομικό πρακτορείο των ΕΛΤΑ), καθώς και τα Αρριανά. Στην περιοδεία του στη Ροδόπη, τον Υπουργό συνόδευσαν οι βουλευτές, Μουσταφά Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Αϊχάν.Η περιοδεία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη Θράκη συνεχίστηκε με συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή στην Κομοτηνή και την Πέμπτη με επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης, στα χωριά Ορμένιο και Δίκαια, στο ειδικό σχολείο Ορεστιάδας και ολοκληρώνεται με την κεντρική πολιτική ομιλία του Νίκου Παππά στην Αλεξανδρούπολη.
  • Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Σκούτας και ο Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

[envira-gallery id=”27511″]