Σε δελτίο τύπου για την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στο Εράσμιο, το ΚΚΕ αναφέρει:

          Ομιλία πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στο Εράσμιο Ξάνθης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος  στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

          Στην ομιλία του ανέλυσε τις αιτίες των προβλημάτων που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργάτες της περιοχής. Αναλύθηκαν οι στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης της χώρας που έχουν οδηγήσει μια χούφτα ανθρώπους να αυγαταίνουν τα κέρδη τους την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας έχει δει το βιοτικό της επίπεδο να καταβαραθρώνεται, ενώ το μπλέξιμο στο κουβάρι των αντιθέσεων για να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη η αστική τάξη μπορεί να οδηγήσει το λαό της χώρας μας σε μεγάλες περιπέτειες.  Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε έγιναν ξεκάθαρες οι ολέθριες συνέπειες για τους εργάτες και τους αγρότες από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλήθηκε η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ που περνάει μέσα από την ολόπλευρη ενίσχυση του για να μπορέσει να συμβάλει ακόμα πιο αποφασιστικά στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας που θα βάλει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση και  θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας που στο κέντρο της θα είναι η ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων και όχι τα κέρδη.

          Κατακλείδα της συζήτησης ήταν η ανάγκη μαζικοποίησης της πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 10π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.