Το εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Medilab του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και η ESTIEM LG Xanthi πραγματοποίησαν την Τρίτη 25 Απριλίου εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «ΒΙΩΣΙΩΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» στο  Αμφιθέατρο Κ. Καραθεοδωρή, Κιμμέρια Ξάνθης.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Καθηγητής Π. Μπότσαρης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσίασε το έργο REUNI (Renewables for sustainable student Living) – «Η συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας», το οποίο υλοποιείται στη φοιτητική κοινότητα των Κιμμερίων και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03 – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.365,78 € ευρώ.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη τις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ του ΔΠΘ, όπου συνδυάζονται έργα φωτοβολταϊκών και αιολικών συστημάτων καθώς και αβαθούς γεωθερμίας για την κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ στον οικισμό.

[envira-gallery id=”27447″]