“Καθαρά” είναι τα όπλα που βρέθηκαν στο τέμενος της Ηλιόπτερας, με βάση τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ στην Αθήνα. 

Πρόκειται για τα δύο όπλα 9 και 22 χιλιοστών που βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του τεμένους (καθώς και το φλόμπερ που είχε βρεθεί στο εσωτερικό) και για τα οποία είχε προσαχθεί ο ιμάμης του τεμένους σε μια υπόθεση που ερευνάται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ξάνθης Μηνάς Στρουμπής.

Το σχετικό πόρισμα που έχει φτάσει στις αστυνομικές αρχές και έχει περιληφθεί στη σχετική δικογραφία, δείχνει ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία γνωστή ενέργεια ενώ αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα του ελέγχου DNA με βάση τυχόν βιολογικό υλικό αλλά και του ελέγχου για αποτυπώματα.

Παρέμειναν στα εργαστήρια τα όπλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr, τα δύο όπλα παρέμειναν στα εργαστήρια της ΔΕΕ, δυνάμει του άρθρου 16 του Ν. 2168/93 για περαιτέρω έλεγχο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση στοιχείων σε οποιαδήποτε άλλη μελλοντική έρευνα της ΕΛΑΣ.