CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

Άμεσα ξεκινά η λειτουργία των πρώτων δομών ΤΟΜΥ  στην Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες και οι 4 που προβλέπονται για την Ξάνθη, από τις πρώτες στην Ελλάδα όπως επίσης και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Περιφέρειας. Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, αποτελούν , όπως λένε οι αρμόδιοι, μια διαφορετική προσέγγιση της υγείας που θα βασίζεται στην πρόληψη, θα δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να έχει τον δικό του οικογενειακό γιατρό και παιδίατρο, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία.

Κάθε δομή θα περιλαμβάνει 4 οικογενειακούς γιατρούς, 1 παιδίατρο, 2 διοικητικούς υπαλλήλους, 2 νοσηλευτές, 2 επισκέπτες υγείας και 1 κοινωνικό λειτουργό, και ο πληθυσμός αναφοράς της δεν θα ξεπερνά τα 12.000 άτομα, συμφωνα με τον Σ. Πλωμμαρίτη. Για τις 10 πρώτες δομές της ΑΜΘ αναζητούνται ήδη οι κατάλληλοι χώροι έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαϊου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να βγουν και οι σχετικές προκηρύξεις για τους γιατρούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Για τη λειτουργία τους απαιτείται και η συνεργασία των Δήμων αν και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με δηλώσεις του αντιτίθεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και ζητά να ανασταλεί η εφαρμογή και να προηγηθεί διαφορετικός σχεδιασμός σε συνεργασία με τους Δήμους.

Στην Ξάνθη ο Πολλάκης το Μάιο

Η λειτουργία των ΤΟΜΥ σηματοδοτείται και από την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη στην Ξάνθη, όπως προανήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου.