Όπως αναφέρεται από το Δήμο Τοπείρου, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο της Μάνας Γης Θράκης, αυτό των Στενών και των Μαιανδρισμών του ποταμού Νέστου, Ο Δήμος Τοπείρου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», Επίσημο Μέλος Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το πρωινό της Κυριακής 23 του Απρίλη 2017 στην πανέμορφη παραποτάμια περιοχή των Τοξοτών, ευτύχισαν και διοργάνωσαν με ασφάλεια την «1η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΙΑΝΔΡΩΝ ΝΕΣΤΟΥ». Πάνω από 80 αθλητές ποδηλάτες από διάφορες ποδηλατικές ομάδες της Ελλάδος ήρθαν και πήραν μέρος στην υπέροχη διασυλλογική ποδηλατική οργάνωση που υποστήριξε σθεναρά ο «ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ», με την συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου.

Έχοντας για σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές εναλλαγές, ποδηλάτες και ποδηλάτισσες σε μία μοναδικής ομορφιάς, ευχάριστη αλλά υψηλού βαθμού δυσκολίας ποδηλατική διαδρομή 18 χιλιομέτρων, ένιωσαν την ευγένεια και την φιλοξενία των διοργανωτών, καθώς και την φωτεινότητα που χαρακτήρισε τα βλέμματά τους.

Απονομές μεταλλίων και παρόντες σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν                          ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού                                Συμβουλίου κ. Ελένη Πολυχρονιάδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουτσομιχάλης,ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Κιατίπης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ-ΠΠΑΠ και                              δημοτικός σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Σπυριδόπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τοξοτών κ. Χ. Νιναχίδης.