Βγήκε νικητής από μια σκληρή μάχη με τα κύματα και τώρα αναζητά μια φιλόξενη αγκαλιά.

Δε βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό μέρος της Καραϊβικής. Δεν πρωταγωνιστεί σε κάποιο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι. Δεν είναι καν άνθρωπος. Η ιστορία του, όμως, αξίζει να τύχει, για λίγο τουλάχιστον, της προσοχή μας…

Είναι ένα όμορφο, πλην λαβωμένο σκυλάκι, που ονομάζεται «Survivor», όπως μας πληροφορεί το Inkomotini.gr Για την ακρίβεια, αυτό είναι το όνομα που απέκτησε πριν από μόλις 10 ημέρες, όταν και εντοπίστηκε λιπόθυμο σε μια παραλία του νομού Ροδόπης. Προηγουμένως, όπως όλα δείχνουν, είχε δώσει μια σκληρή μάχη επιβίωσης, μέσα στα νερά του Θρακικού Πελάγους. Μπορεί να άντεξε τη δοκιμασία και να βγήκε ζωντανό στην άκρη της θάλασσας, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο το κατά πόσον θα κατάφερνε να διατηρηθεί στη ζωή αν δεν εντοπιζόταν έγκαιρα και δεν του προσφερόταν η κατάλληλη φροντίδα.

Τη φροντίδα και την αγάπη της έσπευσε να του προσφέρει μια Koμοτηναία, γνωστή για τα φιλόζωα αισθήματά της, η κ. Μαρία Καδρούδη. Η ίδια δημοσιοποίησε την ιστορία του άτυχου «Survivor» μέσω των social media, περιγράφοντας το χρονικό της διάσωσης και της περίθαλψής του. Η περιγραφή της κ. Καδρούδη δεν μπορεί παρά να μας συγκλονίσει: «Βρέθηκε λιπόθυμος στην άκρη της θάλασσας με κοιλιά τούμπανο. Τον πέταξαν από βάρκα σε μεγάλο βάθος προφανώς για να πνιγεί. Αυτός όμως δεν το έβαλε κάτω, κολύμπησε και κολύμπησε και κολύμπησε και έφτασε εξαντλημένος στην ακτή. Μετά με πήρε τηλέφωνο ένας γείτονας που ψάρευε, πήγα τον πήρα σπίτι λιπόθυμο. Πρώτη φορά είδα σκυλί να κοιμάται και να πίνει νερό παράλληλα.

Έκανε εμετό μισό κουβά θαλασσινό νερό και συνέχισε τον ύπνο του. Κανείς δε μπορεί να υπολογίσει για πόσο διάστημα κολυμπούσε». Τα ευχάριστα νέα για τον «Survivor» είναι ότι η περιπέτειά του με τα κύματα ανήκει οριστικά πια στο παρελθόν και ότι η ζωή του δε διατρέχει πλέον κίνδυνο. Το δυστύχημα όμως για το άτυχο τετράποδο είναι ότι έχει απολέσει πλήρως την όρασή του, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από τη διενέργεια σχετικών εξετάσεων.

Με δεδομένο ότι η τυφλότητα θα τον συνοδεύει αναπόφευκτα σε όλη την υπόλοιπη ζωή του, η ανάγκη που ανακύπτει επιτακτικά για τον «Survivor» είναι να αποκτήσει μια φιλόξενη στέγη και μια ζεστή αγκαλιά από ανθρώπους που θα του αφιερώσουν τον χρόνο και την αγάπη τους απλόχερα. Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να μην καταλήξει στο δημοτικό κυνοκομείο, απευθύνεται έκκληση σε οικογένειες από την Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή να ενδιαφερθούν για την υιοθέτησή του. Το τηλέφωνο, που μπορεί να επικοινωνήσει όποιος επιθυμεί να αποκτήσει έναν ξεχωριστό τετράποδο φίλο σαν τον «Survivor», είναι το 6979143290.

Περισσότερα στο Inkomotini.gr