Δεύτερη δικογραφία σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ και ΑΕ από το υπουργείο Εξωτερικών, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Η δεύτερη αυτή δικογραφία, η οποία αφορά χρηματοδοτήσεις που έγιναν το έτος 2005, όταν υφυπουργός Εξωτερικών ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2017 από την εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο αυθημερόν.

Σήμερα, η εν λόγω δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις του κ. Στυλιανίδη, καθώς φέρεται να έχει διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται ότι έγινε μη νόμιμη χρηματοδότηση από την οποία ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, στην ΜΚΟ «Ευαισθητοποίηση του Κοινού για τις Κακοποιημένες Γυναίκες και τα Κακοποιημένα Παιδιά της Αφρικής» και την «Εταιρεία για την Ανεξιθρησκεία, την Ευημερία και την Ανάπτυξη Λαών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ