Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία των αυτόματων πωλητών γάλακτος από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Έβρου “Θρακών Αμνός” σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Τα ATM’s γάλακτος θα διαθέτουν γίδινο γάλα σε προσιτές τιμές στους Θρακιώτες ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσουν και οι αυτόματοι πωλητές παγωτού !

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοκληρώνεται επένδυση 500.000 ευρώ του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας που θα τροφοδοτεί τους αυτόματους πωλητές,  δυναμικότητας 15 τόνων ημερησίως και υπάρχει δυνατότητα αυτή να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του συνεταιρισμού. Εκεί θα παστεριώνεται γίδινο γάλα ενώ μελλοντικά υπάρχουν σχέδια για παραγωγή και άλλων προϊόντων όπως γιαούρτι και φέτα που θα διατίθενται στους αυτόματους πωλητές και όχι σε καταστήματα.

Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο γάλα σε προσιτές τιμές ενώ ο συνεταιρισμός φιλοδοξεί να επεκταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες της Βόρειας Ελλάδας.  Ιδρύθηκε το 2012 από κτηνοτρόφους και έχει 180 μέλη που παράγουν πάνω από 3 εκατομμύρια λίτρα γίδινο γάλα το χρόνο.