Τέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του στρατιωτικού ελικκοπτέρου στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας. Μία αρχιλοχίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο είχε χαθεί από τις 7.50 από τα ραντάρ στην περιοχή της Κοζάνης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπλέχτηκε σε καλώδια υψηλής τάσης.

Πρόκειται για ελικόπτερο UH-1H (τύπου Χιούι), με πέντε επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Στις έρευνες παίρνουν μέρος δυνάμεις του Στρατού, άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και της αστυνομίας.

Είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκι, σταμάτησε στη Λάρισα και από εκεί κατευθυνόταν προς την Κοζάνη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας. Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος. Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.