Επιφυλάξεις για τον τρόπο που κινείται η υπόθεση του Leader εκφράζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης, που αφήνει σαφείς αιχμές για υπονόμευση εκ των έσω της πρωτοβουλίας που έχει συμφωνηθεί και της κοινής πρότασης που υπέβαλε η Αναπτυξιακή Ροδόπης για Ξάνθη και Ροδόπη.

Αιχμές για τα πρόσωπα

Σε δηλώσεις του στο Kανάλι 6 άφησε αιχμές για ανεπάρκεια αλλά και πολιτική βούληση να μην πετύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα, στους παράγοντες της Ξάνθης που χειρίζονται το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

«Αν δούμε ποιοι εκπροσωπούν το Νομό Ξάνθης στο συγκεκριμένο Δ.Σ. εύκολα μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το ποιόν και τις πραγματικές προθέσεις τους, που δεν έχουν σχέση με την ορθολογική αξιοποίηση του Leader, των ευκαιριών και δυνατοτήτων που δίνει κυρίως σε αγροτικές περιοχές. Είναι συγκρούσεις που αφορούν στο εσωτερικό της ΝΔ και έχουν να κάνουν με παλιές νοοτροπίες» είπε και πρόσθεσε ότι θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα για τους δύο νομούς να μην πετύχει το νέο Leader.

Το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες και επισημαίνει τον κίνδυνο επανάληψης τραγικών λαθών του παρελθόντος, διαπιστώνοντας ότι και η υπόθεση της παλιάς Αναπτυξιακής Ξάνθης δεν έχει διαλευκανθεί.

«Το θέμα έχει περάσει πολλές περιπέτειες, όπως με την προηγούμενη ΑΝΞΑ που είναι σε εκκαθάριση και δεν έχει γίνει τίποτε αλλά και το εγχείρημα της δεύτερης Αναπτυξιακής μαζί με τη Ροδόπη, που επίσης πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να καταφέρουμε μια οριστική λύση για να μην χαθούν χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6.

Κωλυσιεργία διαπιστώνει το Υπουργείο

Όπως σημείωσε, μετά από ενημέρωση του αρμόδιου γραμματέα του Υπουργείου,  εντοπίζει μια αδικαιολόγητη κωλυσιεργία από την πλευρά της Αναπτυξιακής Ροδόπης, λέγοντας ότι δεν αποπληρώνονται οι παλιές υποχρεώσεις για να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα Leader καθώς και ότι δεν γίνονται τα απαραίτητα βήματα που ζητά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τη συνέχεια του προγράμματος και των προσκλήσεων.

«Θα πρέπει να αφήσουν τους τεχνοκράτες να κάνουν τη δουλειά τους και δεν πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να διακινδυνεύσουν ένα τέτοιο χρηματοδοτικό εργαλείο. Έχω την ελπίδα ότι είναι αρκετά έξυπνοι  για να μην κάνουν το συγκεκριμένο λάθος» εκτίμησε.