Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρεται στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ξάνθη.

Με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης Γιώργο Κολλάρο που κατήγγειλε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ξεκίνησε η συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απρίλη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στο ΔΣ του ΕΚΞ, η οποία στην ομιλία της  τόνισε για το σημερινό Eurogroup

«Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της που προσπαθεί να πείσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα για καλούς και κακούς ΕΕ και ΔΝΤ. Επιχειρεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί ΔΝΤ-ΕΕ, όλοι οι «θεσμοί» έχουν κοινή γραμμή, για να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων με νέα αντιλαϊκά μέτρα».

ενώ για τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς είπε:  «Σημαντικός σταθμός της δράσης μας συνάδελφοι είναι ο απεργιακός εορτασμός της πρωτομαγιάς. Η πρωτομαγιά είναι ένας σταθμός επιθεώρησης του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων που συσπειρώνονται σε αυτό για το πώς δίνουν τη μάχη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα πολιτικά τους κόμματα. Πόσο κερδίζει έδαφος ο στόχος της χειραφέτησης της εργατικής τάξης από τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Κεντρικό σύνθημα για φέτος είναι: «Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.