6.152 νοικοκυριά στην ορεινή περιοχή των Δήμων Μύκης και ΔΕ Σταυρούπολης Ξάνθης θα επιδοτηθούν για τη δωρεάν εγκατάσταση δορυφορικού εξοπλισμού για τη λήψη των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών. 

Ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος είχε εξαγγείλει το σχετικό πρόγραμμα μετά από συνάντηση με τους βουλευτές της Θράκης ενόψει της αδυναμίας κάλυψης από τη Digea με επίγειο σήμα καθώς και του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Την εποπτεία της υλοποίησης θα έχει η ΕΕΤΤ ενώ το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση σε παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών για την προμήθεια κεραιών, δεκτών και καρτών για τη δωρεάν λήψη των ελληνικών προγραμμάτων. Στην ΚΥΑ διευκρινίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που διαθέτουν οι πάροχοι. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα πιστοποιούνται από τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης ότι κατοικούν στους παρακάτω ορεινούς οικισμούςκαι στη συνέχεια θα αποκτούν τον εξοπλισμό.

Η δράση αφορά 17.590 κατοίκους στους δύο Δήμους της Ξάνθης που συμμετέχουν και άλλους τόσους στη Θράκη καθώς και στο Ανατολικό Αιγείο για περιοχές που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Το συνολικό κόστος της δράσης ανέρχεται σε 1,975 εκατ. ευρώ.

Όλες οι περιοχές της χώρας

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ