Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης, αναφέρεται στο θέμα που έχει προκύψει με το Λύκειο Σταυρούπολης και σημειώνει:

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφασίστηκε η μετατροπή του Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Γυμνάσιο της περιοχής, από το σχολικό έτος 2017-2018.

Ο Δήμος Ξάνθης με δυο αποφάσεις του, την υπ’ αριθμ. 15/7-12-2016 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και την υπ’ αριθμ. 349/13-12-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν συναίνεσε με την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης για τη μεταβολή της σχολικής μονάδας, δηλαδή τη συγχώνευση του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης με νέα ονομασία Γυμνάσιο Σταυρούπολης – Λυκειακές Τάξεις, διότι έκρινε ότι κατά αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση στους μαθητές.

Η Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης ως ακριτική περιοχή με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Ξάνθη, πρέπει να ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα και όχι να υποβαθμίζεται. Ο Νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις δίνει τη δυνατότητα, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, που όλοι όσοι ζούμε εδώ γνωρίζουμε, να εξαιρεθεί.

Παρόλα αυτά και ενώ ζητήθηκε όπως απαιτείται, η άποψη του Δήμου και παρότι αυτή ήταν συντριπτικά αρνητική στη συγχώνευση, το Υπουργείο Παιδείας, προχώρησε και έκανε δεκτή την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, χωρίς να λάβει υπόψη της ούτε την άμεση και καθολική άρνηση του Δήμου μας, αλλά ούτε και την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Άραγε τι άλλο μας περιμένει; Το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο ή το μοναδικό Νηπιαγωγείο στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης;

Καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες τους.