Οι Βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης, μαζί με τον Δήμαρχο Μύκης ΚαπζάΤζεμήλ έκαναν κύκλο συναντήσεων με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών , του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπουργείο Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης υποδέχτηκε τους Βουλευτές Ξάνθης μαζί με τον Δήμαρχο Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, ο οποίος ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών για σειρά τεχνικών μελετών που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης και σχετίζονται με έργα υποδομών, αλλά και αναπλάσεων, για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Στη συνάντηση ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου για διάφορα θέματα του Δήμου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αλλά και για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων. Ζητήθηκε, επίσης, να εξεταστεί από το υπουργείο η πρόταση του Δήμου να του παραχωρηθεί δημόσια έκταση για την κατασκευή δημαρχείου. Ο Δήμος Μύκης πρόκειται να λάβει σύντομα και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το 2017, η οποία προαναγγέλθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών για τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, που ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ.

Υπουργείο υποδομών

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Δήμαρχος και οι Βουλευτές συνάντησαν τον συνεργάτη του Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά με τα έργα οδοποιίας που προγραμματίζονται για τον οικισμό του Κενταύρου. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι ανάγκες για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων , όπως η διευθέτηση του χειμάρρου στις Άνω Θέρμες.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο ΥΠΑΑΤ οι Βουλευτές και ο Δήμαρχος συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη και τους συνεργάτες του. Ο κ. Κασίμης ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους Βουλευτές σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος CLLD/LEADER. Από την πλευρά του ο κ. Καπζά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αναπτυξιακή Ροδόπης στην υλοποίηση του προγράμματος για την Ξάνθη και την Ροδόπη, στις οποίες οφείλεται και η καθυστέρηση της προσαρμογής του αναπτυξιακού προγράμματος στους Προϋπολογισμούς. Επίσης, συζήτησαν για την ανάγκη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, αγροτικής οδοποιίας, όπως και καταφύγιου αδέσποτων ζώων.