Tα εγκαίνια του YOUTH LAB που στο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα από τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebbeca Fong.

Το Youth Lab, έχει δημιουργηθεί σε χώρους του Κέντρου Πολιτισμού, ως μια συνέχεια της Αμερικανικής Γωνιάς που λειτούργησε για χρόνια στη Βιβλιοθήκη υπό την εποπτεία της Αμερικανικών Διπλωματικών Αρχών στη χώρα και την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών και φιλεκπαιδευτικών σωματείων της χώρας με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και των επιστημών και απευθύνεται σε νέους ως ένας κόμβος επαφής και γνωριμίας με τα νέα μέσα επιχειρηματικότητας .

Εντυπωσιακές οι υποδομές

Ο νέος χώρος, στον οποίο περιηγήθηκε η Αμερικανίδα Πρόξενος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εντυπωσιακός, παρέχει μια σειρά από διευκολύνσεις και υποδομές για τους νέους της πόλης κυρίως ηλεκτρονικές και ψηφιακές ενώ, διαθέτει, μεταξύ άλλων και τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε από το Δημοτικό Αμφιθέατρο, όπου εμφανίστηκαν μέσω Skype ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος που βρισκόταν στην Αθήνα για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ αλλά και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt που επρόκειτο να είναι στην Ξάνθη αλλά άλλες υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα. Ο Αμερικανός Πρέσβης, μεταξύ άλλων, συνεχάρη όσους είχαν την πρωτοβουλία και όλους τους συντελεστές της δημιουργίας του Youth Lab στην Ξάνθη και αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν αυτές οι υποδομές για τους νέους και την καινοτομία. Ο  Δήμαρχος, από την πλευρά του,  ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του νέου χώρου.

Rebbeca Fong: “Παράθυρο δημιουργικής έκφρασης”

Στην κεντρική της ομιλία η Πρόξενος Rebbeca Fong, σε άπταιστα ελληνικά, ανέφερε ότι το Youth Lab της Ξάνθης θα αποτελέσει ένα παράθυρο δημιουργικής έκφρασης για την περιοχή και θα τους δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουν την αμερικανική κουλτούρα και κοινωνία καλύτερα. “Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεργασία μας με το Δήμο Ξάνθης όλα αυτά τα χρόνια”, είπε και ευχαρίστησε τους συντελεστές και και πρόσθεσε ότι το Youth Lab θα λειτουργεί και ως κόμβος πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους νέους.

Κράτα το