Ιδιαίτερα θετική είναι η αποδοχή των Ξανθιωτών στην επέκταση του ασύρματου μητροπολιτικού δικτύου του Δήμου Ξάνθης μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, που αναζήτησε το xanthi2.gr  καταγράφονται περίπου 300 με 400 άτομα να χρησιμοποιούν καθημερινά το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ στο κέντρο της πόλης ενώ η χρήση του αυξάνεται ιδιαίτερα στις περιόδους μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών στην πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίοδο του Καρναβαλιού του 2017 η χρήση δεκαπλασιάστηκε και έσπασε ρεκόρ, καταγράφοντας πάνω από 2.000 χρήστες σε μια μέρα.

Επεκτείνεται και σε νέες περιοχές

Το δίκτυο έχει πυκνώσει με την αναβάθμιση ή την τοποθέτηση νέων wifi spots στο επίκεντρο της κίνησης, ειδικά των νέων, στην Παλιά Πόλη, ττο χώρο στάθμευσης του Λιμνίου και την «Παραλία» . Παράλληλα, αναμένονται επεκτάσεις σε νέες περιοχές όπως στο Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο θεματικό πάρκο του Λιμνίου, στον χώρο μπροστά από το Κλειστό “Φίλιππος Αμοιρίδης” καθώς και στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Το δίκτυο παρακολουθείται σε ημερήσια βάση από τους υπεύθυνους ενώ  υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για κακόβουλη χρήση καθώς στόχος είναι να παρέχεται για χρηστικούς λόγους σε πολίτες και επισκέπτες που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους για να διευκολύνεται η επικοινωνία, που πλέον απαιτεί συνεχή σύνδεση με ιντερνετικές υπηρεσίες και όχι να υποκαθιστά τις οικιακές συνδέσεις.

Θα εξυπηρετούνται και οι υπηρεσίες του Δήμου

οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι με βάση το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών και σε συνδυασμό με την υποδομή του ασυρμάτου δικτύου, ο Δήμος χρησιμοποιεί και σχεδιάζει να επεκτείνει την υπάρχουσα υποδομή, μέσω της οποίας θα επικοινωνούν (πέρα των πολιτών/επισκεπτών) και θα «μοιράζονται» δεδομένα και οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου με την Κεντρική Υπηρεσία.