Site icon Xanthi 2

Μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Με τίτλο  “Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση την Τρίτη και Τετάρτη 4 και 5 Απρίλη 2017”, η Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, με ανακοίνωσή της, αναφέρει:

H ΕΡΑ  καλεί, όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να  συμμετέχουν  στις κινητοποιήσεις της Τρίτης  και της Τετάρτης, 4 και 5 Απριλίου που ανακοίνωσαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, στις στάσεις εργασίας και στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και διεκδίκησης  που θα γίνουν σε όλη τη χώρα  με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών και κάλυψη όλων των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Η δεκαετία που διανύουμε πάει να φτάσει στο τέλος της, χωρίς διορισμούς στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση λες και αυτή αποτελεί έκτακτη υπηρεσία-επιχείρηση 5μηνης και 8μηνης διάρκειας. Χιλιάδες αναπληρωτές ,συμβασιούχοι στην ουσία, ενώ καλύπτουν για χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση κάθε χρόνο βρίσκονται με την αγωνία της εργασίας ή και αν προσληφθούν κάθε χρόνο αλλάζουν τόπο εργασίας και κατοικίας ως εσωτερικοί μετακινούμενοι μετανάστες με κουτσουρεμένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Ειδικά συνάδελφοι και  συναδέλφισσες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) έχουν συμπληρώσει πολλοί και πολλές 15ετία γυρίζοντας τα σχολεία σ όλη την επικράτεια χωρίς να έχει διοριστεί κανείς.

Συναναδέλφισσες και συνάδελφοι η αδιοριστία στην εκπαίδευση δεν αποτελεί μια «κακοδαιμονία» του συστήματος αλλά αντίθετα αποτέλεσε πολιτική επιλογή και κατεύθυνση στην εκπαίδευση.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαχρονικά  στην ουσία επέλεξαν να έχουν συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς ήταν πολιτική επιλογή η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Πολιτική επιλογή που ξεκινά από την νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της ΕΕ να «πριμοδοτεί» στην ουσία τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην εκπαίδευση, γιατί θεωρεί και την εκπαίδευση ως επένδυση, τους εκπαιδευτικούς διαμεσολαβητές που πρέπει να έχουν το λιγότερο κόστος και τους εκπαιδευόμενους ως προϊόν μεταπώλησης για την αγορά εργασίας. (πελάτες αποκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης τους μαθητές)

Επιπλέον, τα μνημόνια επέβαλαν ακόμα περισσότερο την παραπάνω κατεύθυνση και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποδεχόμενες στην ουσία ότι οι εκπαιδευτικοί στη χώρα είναι πολλοί, όχι μόνο διορισμούς δεν πραγματοποίησαν, αλλά προχώρησαν σε απολύσεις εκπαιδευτικών  υιοθετώντας παράλληλα και σύστημα απόλυσης για τους εκπαιδευτικούς, αυτό της αξιολόγησης με τα περίφημα ποσοστά κόφτες.

Η παραπάνω κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει άμεσα να αντιστραφεί, γι αυτό καλούμε την κυβέρνηση να θεωρήσει τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση αναγκαίους και πρώτιστο πολιτικό ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να εξαρτάται από «αξιολογήσεις» και «δεσμεύσεις». Πρώτιστο πολιτικό ζήτημα όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους μαθητές, διότι η συνεχόμενες μετακινήσεις εκπαιδευτικών και η μη σταθερή σχέση εκπαιδευτικού–μαθητή τελικά γίνεται εις βάρος της ίδιας της εκπαίδευσης των μαθητών.

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ) όπως υπερασπίστηκαν την επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών, και συνέβαλαν κινηματικά και πολιτικά στο σταμάτημα της αξιολόγησης – απόλυσης,  με την ίδια δύναμη και ακόμη περισσότερη, μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς , διεκδικούμε άμεσα: 

Μαζικοί διορισμοί Τώρα! – Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια- την Τρίτη και Τετάρτη 4 και 5 Απρίλη 2017

Exit mobile version